perjantai 2. lokakuuta 2009

Joukkari ja Niitti-kuulumisia

Enzo osallistui eilen Ostyn järjestämään joukkotarkastukseen ja silmien osalta on edelleen kaikki kunnossa!:) Kylläpä taas helpotti. Aina noita tarkastuksia vähän jännittää, että kauheata jos sieltä löytyisikin joku kaihi tai linssiluksaatio.

Itselle sattui pikku vahinko eilen juuri ennen kuin piti lähteä Akuuttiin. Koirien "koppi" on nyt valmis ja peräkammariin pääsee heilurioven kautta, joka on aavistuksen tiukka, eli sitä pitää osata vähän kuonolla pukata. Tuossa perimmäisessä lokerossa ("koppi" on kolmeosainen) on patteri lämmikkeeksi sekä ikkuna ja lamppu, että ei tarvitse ihan pimeässä kyhjöttää. Epäilin eilen, että Enzo ei osaa mennä heiluriovesta, kun se näytti vähän viluiselta. Ajattelin nostaa sen sitten avattavan katon kautta lämpimälle puolelle, jos se kutsusta osaisi tulla sieltä pois. No laitoin sitten kai kantta kannattelevan säpin vähän huonosti, kun kansi jysähti otsaan. Kieleen tuli pari pientä reikää ja otsaan pari haavaa ja melkoinen kuhmu. Onneksi ne jää otsatukan alle piiloon.;) En tiedä tuliko sitten pienimuotoinen aivotärähdyskin, kun oli vähän kumma olo jonkun aikaa ja alkoi väsyttää. Mutta tekevälle sattuu.

Sitten Niitin kuulumisia. Niitti täyttää tänään 5 kk ja toissapäivänä mitattiin se 32-senttiseksi. Vertailun vuoksi siskopuoli Uhma oli samassa iässä 31,5 cm korkea, eli uskoisin Niitistäkin jäävän ihan sopivan kokoinen. Hampaat vaihtuu kovaa vauhtia ja ainakin kaikki uudet etuhampaat Niitille tuli.:) Kulmahampaat vaihtui niin helposti ettei ole tosikaan. Ensi viikolla meillä alkaa sitten toko, mikä taitaa tulla ihan tarpeeseen. Niitti on kyllä tosi fiksu ja oppii kyllä, mutta se kuuliaisuus on sitten eri asia. Tällä hetkellä meidän luoksetulo on kolmivaiheinen, kun Niitin pitäisi mennä ulos. Ensin normaali kutsu, sitten äkäinen ja lopuksi lirkuttaen. Mutta tuo hempeily ei auta, jos ei ole ensin korahtanut. Namin kanssa luoksetulossa ei ole mitään ongelmia.

Pitää ottaa viikonloppuna Niitistä uusia kuvia ja laittaa niitä tännekin.:)

Lisäys 7.10. Tässä näitä lupaamiani kuvia. Eilinen meni kotona sairastellessa, niin täytyihän se jotenkin hyödyntää.;P2 kommenttia:

Marja, Roosa ja Rocky kirjoitti...

Hieno juttu, että silmät oli kunnossa. Kuten meillä myös.
En hoksinutkaan, että Osty järjesti joukkotarkastuksen. No, minulla oli muutakin käyntiä maanantaina Oulussa, joten samalla tuli koiratkin tarkastettua. Nähdään viikon päästä!

Jenni kirjoitti...

Mahtavaa, että Enzo sai jälleen terveet silmät -todistuksen! Niinkuin sanoit, kyllä se tarkastus jännittää joka kerta. Mä en muuten pääse näytelmöintiin viikon päästä, mutta Temppu tulee Tarjan kanssa.