maanantai 11. elokuuta 2008

In Memoriam: Perniöläinen mäyrä

Pari viikkoa sitten Lohvansuun Anne soitteli ja kysyi, että kiinnostaisiko lume-koe Perniössä. Mikä ettei! Surffasin karttapalveluun ja selvisi, että Perniö on noin 60 km päässä Hangosta ja 680 km päässä meiltä. No, ei se mitään... Jos on kerran koe järjestetty valmiiksi ja meidän tarvii vaan saapua paikalle, niin ei kai tämmöistä tilaisuutta voi jättää käyttämättä. Varsinainen tarkoitus oli esitellä parsonin kanssa metsästystä lehtijuttua varten, mutta siinähän tuo yksi koe menee samalla, kun tuomarioikeudet omaava Airiaisen Karikin oli paikalla. Sinnepä siis ajeltiin ja Karin + Mimmin (Joutilaan Onnentyttö) ja meidän lisäksi paikalla oli AnneL Leicin kanssa (Ruutilan Päivänpaiste), Koiramme-lehden toimittaja sekä kolme opasta. Minä en päässyt taaskaan katsomaan, miten Enzolla meni, kun kokeen aikana ripsutteli vettä (en siis ole sokerista;), mutta vaikea pitkään olla sateessa vauvan kanssa) ja oli vielä Aleksin päikkäriaika. Me siis nukuttiin Aleksin kanssa sillä aikaa autossa (hyvin mahduttiin molemmat takapenkille:)), kun Enzo kävi tekemässä lume1-tuloksen! Tässä tuomarin arvio Enzon työskentelystä:

Koepesänä laaja maapesä, keskivaikea, useita sisäänmenoaukkoja. Koira löytää nopeasti riistan (3 min). Painostaa riistaa haukkuen aivan lähituntumassa. Käy muutaman kerran ulkona. Pitää riistan paikallaan, ei peräänny riistan hyökkäyksistä huolimatta. Luolasto avataan, saaliiksi saatiin mäyrä. Koiralla voisi olla hieman kuuluvampi haukku. Järkevää luolatyöskentelyä. Koe alkoi 10.50 ja päättyi 12.30.

Kaikista muista osa-alueista (metsästysinto, haku, tehokkuus, kestävyys, yhteistyökyky, käyttäytyminen) Enzo sai arvion "hyvä" paitsi haukku oli keskinkertainen. Tiedossa olikin jo, että Enzon haukkuääni ei ole hirveän voimakas. Nyt saatiin sitten Enzolle se eka mäyräkin.:) Kameraa ei tietenkään ollut mukana, mutta jospa se toimittaja olisi ottanut sitäkin hienompia kuvia.;)

Tässä kuva kotoa hurjasta mäyränmetsästäjästä. Lapsille kiltti, riistalle ei.;) Enzo menee monesti Aleksin viereen makoilemaan, eikä välitä, vaikka Aleksi vähän potkiikin.Kiitos vielä kaimalle kokeen järjestämisestä sekä muillekin osallisille!

10 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Onnittelut Enzolle tätäkin kautta! Jäämme odottelemaan innolla juttua ja kuvia. Ihana kuva Enzosta ja Aleksista <3

Anonyymi kirjoitti...

Onnea mäyriäisen kukistajalle! Odotamme innolla minkälaista journalismia sieltä on tulossa.

Marja, Roosa ja Rocky kirjoitti...

Onnittelut metsästyskoiralle ja myös teillekin. Täälläkin odotellaan kovasti Koiramme-lehden kolahtamista postilaatikkoon !

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! Todella hieno saavutus ja erittäin hieno juttu, että parsoneista tehdään tuollaisia juttuja! Hyvä hyvä!

lottis kirjoitti...

Onnea meiltäkin! Tosi hienoa! :D Koiramme-lehteä siis odotellessa.

Anonyymi kirjoitti...

Taas kerran loistava suoritus. Lehteä jäädään mekin odottamaan.

Heli kirjoitti...

Jee, rauha hänen muistolleen, hyvä te!

lottis kirjoitti...

Heh! Ihanaa!! Onnea tulevasta perheenlisäyksestä!!! :D ;)

Anne Salminen kirjoitti...

Kiitos kaikille onnitteluista.
Huom! Juttu tulee Koiramme-lehden metsästysvaihtosivuille, joten perusversiosta sitä ei löydy.
Lotta: Hetken piti miettiä mitä tarkoitit, ennenkuin välähti.;)

lottis kirjoitti...

Juu, kirjoitin sen vähän epämääräisesti, mutta hyvä kun hoksasit! :)