sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Näyttelyitä

Eilen ja tänään oltiin siis Enzon kanssa Oulun näyttelyissä. Tämänpäiväinen meni huonommin, joten kerron ensin siitä. Ensinnäkin, satoi vettä, joten tunnelma ei ollut aivan katossa jo näyttelyyn mentäessä. Kehäalueen kenttä oli jo eilen kamala (rikkaruohoa ja koirankorkuista heinää ja pohja, joka oli kyllästetty vedellä), joten tänään se oli vielä kamalampi. Parsoneilla tuomarina oli romanialainen Robert Schill. Meinasin myöhästyä kehästä (tuomarin mielestä kai myöhästyinkin, kun en ollut jo valmiina vuoroa odottamassa...), kun en arvannut kehän etenevän niin nopeasti. Tuomari tokaisikin ärtyneeseen sävyyn, että ala jo tulla, kun kaivoin vielä lelua mukaan sadetakin taskusta. Oma vuorokin oli ohi ennenkuin huomasinkaan. Pöydällä tuomari katsoi vain hampaat, kivekset olisi saanut puuttua vaikka kokonaan ja hännässä olla vaikka kuinka monta mutkaa, kun koiraa ei muuten tutkittu. Liikkeitä tarvitsi esittää yhden kiekan verran ja seisottaakin vain hetki, niin siinä se sitten oli. Arvostelu olikin lyhyt ja mitäänsanomaton:

Exc. general appearance. Plenty of substance. Correct head. Deep chest. Good angulations. Free movement.

Samantien PU-luokkaan, kierros ympäri ja seisomaan ja tulos PU2. Ainoastaan voittajalla (velipuolikas Maitomiehen Mustang) oli kuulemma oikea terrierin temperamentti. Koko pari minuttia kestäneestä näyttelystä jäi lähinnä hölmistynyt olo, eihän tässä ehtinyt tajuta mitä tapahtui. Eniten jäi ihmetyttämään, millä perusteella tuomari pystyi sanomaan, ettei muilla sijoittuneilla ole oikeanlainen temperamentti. Enzokin käveli mallikkaasti ja seisoi ok. PU-luokassa kiinnosti enemmän Mustin supinnahka, mutta se seisoi kuitenkin jotakuinkin ok. Kehän jälkeen alkoi suututtaa, että mielestäni en saanut rahoilleni mitään vastinetta. En sano, että Enzon olisi pitänyt voittaa, eikä se harmitakaan. Kummastuttaa ja suututtaa vain tuomarin hirvittävä kiire ja tuntui, ettei häntä paljon kiinnostanutkaan. Jälkeenpäin kuulin, että tuomari oli pahoitellut, kun JOUTUU arvostelemaan nopeasti sateen takia. En ymmärrä mitä se sade siihen vaikuttaa? Jos on kerran jo kastuttu, niin kastutaan sitten kunnolla, kunhan tuomarikin hoitaa työnsä kunnolla. Paha maku jäi tästä reissusta suuhun, mutta onnea voittajille Mustille ja Köpille, molemmat ovat sertinsä ansainneet!:)

Sitten se eilinen, paremmin mennyt näyttely. Ilmakin oli nätin aurinkoinen ja tuomari ystävällinen ja perusteellinen Stelios Makaritis Kreikasta. Enzo esiintyi hyvin ja tuomari tykkäsi siitä kovasti:

Excellent type all over. Excellent head and expression with super proportions between skull and muzzle. Excellent neck. Beautiful body and topline. Lovely tail set. Hard body condition. Beautiful harsh coat. Super, sound mover with full of spirit.
Sain kunnian esittää myös Uhman, joka on hauska persoona esittää, eikä ota turhia esiintymisen paineita. Edestakaisissa liikkeissä se hyppäsi kehän laidalla seissyttä vierasta naista vasten...;) Valeraskaus vain oli saanut neidin ärhäkäksi ja PN-luokassa olisi pitänyt vähän pörrätä takana olevalle. Molemmat esittämäni koirat pärjäsivät hienosti: Enzo oli ROP ja Uhma PN2 sertin kera! Ihana kun Uhmulikin pärjäsi, onhan se niin nätti.:)


Uhma poseeraa.


ROP ja VSP (Friedrich´s Royal Rhapsody)
Kaikki kuvat on ottanut Timo Tuomala.
Ryhmän otti Michael Buckley Yhdysvalloista ja Enzo oli hienosti RYP3!! Kaikkein hauskinta oli, kun koiria seisotettiin tuomaripöydän edessä ja kuulin tuomarien keskustelun. Joku miestuomari kysyi, että mikä tämä parson on, että ompa komea. Stelios, vastasi, että hän arvosteli parsonit ja toinen innostui kehumaan Enzoa ja meinasi, että Enzon pitäisi voittaa. Olisi pitänyt vilkaista kuka tämä tuomari oli, niin voisi joskus viedä hänelle Enzon näytille.;)

1 kommentti:

Marja, Roosa ja Rocky kirjoitti...

Onnittelut vielä tätäkin kautta Enzon viikonlopun saavutuksista, erityisesti RYP 3 saavutuksesta. On se vaan niin upea koira !