tiistai 12. lokakuuta 2010

Erkkari

Viikonloppu vietettiin erkkarireissun merkeissä. Lähdettiin reissuun jo lauantaina ja käytiin matkalla agilitykisoissa Riihimäellä moikkaamassa Kirin Tarjaa. Tarjalla oli mukana ihanat pennut Enzon ja Telman tyttö Pusu sekä saksantuontipoika Mirri. Lisää pentuja oli luvassa myös erikoisnäyttelyssä, jossa nähtiin Enzon ja Telman pojat Presso ja Patton ja Ruu-tyttö Peicon pentueesta. Kylläpäs kaikki pennut olivatkin reippaita, suorastaan riiviöitä.;) Tyypilliseen tapaan kamera pysytteli laukussa, eli yhtään kuvaa ei taaskaan muistettu ottaa, höh...

Itse näyttelyyn meidän koirista osallistuivat Niitti ja Pepper. Pepper oli isompien pentujen luokassa ja Niitti nuorissa. Molempien kehät sattuivat tietenkin olemaan samaan aikaan, kun olivat eri kehissä. Niitin isän ja siskon omistaja Jenni esitti Niitin yksilöarvostelussa, joten iso kiitos Jennille vielä siitä! Samoin meidän muonituksesta.:)

Pepperin arvostelu, tuomari Colin Smith:

Nice. Very good stance, sets herself up on her own. Beautiful hindquarters, nice front, good bone troughout. Good jacket quality. Excellent pelt thickness. Lovely headpiece. Very nicely balanced throughout. Excellent bite. Tailset ok. Moves nicely both ways but toes in a little too much.

Tulos PEK2 KP

Kuva: Leena Mäkelä







Kuva: Leena Mäkelä

Niitin arvostelu, tuomari Päivi Eerola:

Kaunis, tasapainoinen kokonaisuus. Hyvät mittasuhteet. Riittävä sukupuolileima. Täyteläinen pään kiila. Miellyttävä ilme. Puutteellinen silmänympäryksen pigmentti. Hyvä ylälinja. Tilava rintakehä. Tasapainoinen rakenne ja liikunta. Kauniisti esitetty. Kokonaisuus miellyttää.

Tulos NUO ERI/1 PN3 SERTI!

Niitin tulos on aivan huima, kun näyttelyyn oli ilmoitettu peräti 116 narttua! Niitti oli vielä "aika" kamalassa karvassa, kun se olisi pitänyt trimmata jo paljon aikasemmin, eli silloin kun meillä oli kaikkein pahimmat muuttokiireet menossa. Onko tuo ihme jos yksi koirakin unohtui silloin trimmata, kun varmasti jokaikisestä laskustakin on tullut karhulasku, jotka niihin aikoihin tuli tai olisi pitänyt maksaa. Onneksi Niitin karva näytti kauempaa ihan ok:lta ja olihan se ainakin karkeaa, kun oli ylikasvanutta.

Pepper yllätti näyttelyssä vuorostaan käyttäytymisellään. Se ei ole kertaakaan ollut oikeissa näyttelyharjoituksissa, vaan me ollaan harjoiteltu vain kotona. Se käveli siis ensimmäistä kertaa jonkun toisen perässä ja oli ensimmäistä kertaa pöydällä vieraan ihmisen tutkittavana. Silti se esiintyi hienosti ja oli muutenkin kauhean reippaasti kaikkien ihmisten ja koirien keskellä. Se suhtautui suurella mielenkiinnolla ja innolla kaikkiin ja kaikkeen. Ihana Pepper<3 Tästä on hyvä jatkaa.

Sunnuntaina mennään kokeilemaan miten nämä kauniit tytöt toimivat ketun kanssa. Niitti harjoittelee koetta varten ja Pepperillä on luvassa ensimmäinen sytyttely.


3 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Onnittelut vielä hienosta erkkarimenestyksestä:) Ja muistan ilmottautua Norjaan;)

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä karvaiselle könsikkäälle ja hänen mantelisilmäisille ripsiräpsy hovineidoilleen <3 <3 <3
Ja hyvin..... siis tooosi hyvin meni erkkari Niitin ja Peppiksen osalta!!!!
t. Marja, Roosa ja Rocky

Jonna T kirjoitti...

Jep, Jyväskylässä törmäillään! :) Stellan kanssa tullaan katsomaan mitä tuomari tällä kertaa sanoo.
-Jonna