maanantai 20. heinäkuuta 2009

Oulu kv:t

Viikonloppuna oltiin Oulun kansainvälisissä näyttelyissä molempina päivinä. Parsoneita oli ilmoitettu kivasti, lauantaille 27 ja sunnuntaille 29. Muutenkin koiria oli tosi paljon, molempina päivinä yli 3000!

Lauantain tuomari, tanskalainen Kevin Brown, oli todella täsmällinen ja tarkka koirien tutkimisessa ja arvostelemisessa ja päivästä tulikin pitkä, kun kehä alkoikin jo myöhässä. Laatuarvostelunauhoissa oli melkein koko väriskaala käytössä, mutta jokunen ERIkin tuomarilta sentään irtosi. Enzo oli ROP ja tuttu tyttö Mona (Erimarin Annamania) VSP.

Tässä Enzon arvostelu:

4 years old of excellent type. Well made head. Well placed ears. Correct bite. Good neck and shoulders. Good frontlegs and feet. Correct body and topline. Tailset ok. Well angulated behind. Excellent movement and coat.

Tuomari Kevin Brown arvio Enzoa...

Tuomari spannasi koirat nostamalla ne rintakehästä pöydältä.
Enzo: "Ei täs mitään kun vaan näkis mihin äiskä laittaa sen lelun..."
Kuvat: Minna Tuomala
Ryhmässä olikin sitten sama tuomari. Enzo oli aika töpinää täynnä, mutta sain sen kohtuudella esitettyä (seisomiset meni hyvin, mutta liikkeessä yritti välillä vetää turhan paljon) ja se olikin RYP3!! Voiton vei komea norjalainen skotti (joka oli lopulta myös BIS) ja toiseksi tuli silkki.
Sunnuntaina päästiin kehään heti ysiltä ja tahti oli toinen topakan kehätoimitsijan ansiosta. Tuomarina oli Wim Wellens Hollannista. Jälleen Enzo miellytti tuomarin silmää ja Enzo oli taas ROP. VSP oli tällä kertaa Maki (Karvahaalarin Milla Makia). Onnea molemmille VSP-tytöille!
Enzon arvostelu:
Almost 4 years. Excellent type. Very nice balanced. Excellent head. Alert expression. Correct bite. Very nice angulations. Nice tailset. Nice level topline. Denze (dense?) coat. Small feet. Moved very well.
Enzo arvosteltavana.
Kuva: Minna Tuomala
Ryhmäkehässä käytiin myös pyörähtämässä, mutta tällä kertaa rahkeet riitti "vain" kuuden parhaan joukkoon. Enzolla oli ihan liikaa virtaa ja liikkeet toisten perässä meinasi mennä aina vetämiseksi, joten sitä pitäisi saada jotenkin harjoiteltua. Oikeastaan ongelma alkaa jo esiarvostelukehästä, jossa Enzo kerää itselleen kierroksia (ihmisten taputus, toisten vinkulelut, odottelu... kaikki antaa lisää virtaa). Pitää vissiin keksiä joku rentoutuskeino, joogaa tms.;)

3 kommenttia:

Lissu ja poppoo kirjoitti...

Hei!
Laitoin muutaman kuvan ryhmäkehästä sun sähköpostiin!

Minä olen kans tapellut tuntikausia tuon vuodatuksen kanssa..mikämikämikä....tökkii.. :)

Marja, Roosa ja Rocky kirjoitti...

Onnittelut teille vielä tätäkin kautta! Mukava viikonloppu oli Oulussa. Nähdään kohta Iisalmessa.
Kaikilla näyttää netti tökkivän, niin mullakin ;)

Jenni ja Käpylän likat kirjoitti...

Onnea jälleen kerran mahtavasta näyttemenestyksestä! Sihteerille on varmaan tullut tuossa jälkimmäisessä arvostelussa kirjoutushärö - luulen, että tuomari on sanonut tense, mutta sihteeri on kirjoittanut sen noin ;)