lauantai 22. marraskuuta 2008

Enzosta FIN KVA-M!!!

Suuntasin perjantaina puolenpäivän aikaan Enzon kanssa auton pielavettä kohti, josta tarkoituksena oli jatkaa matkaa aina huittisiin asti pienten unien jälkeen. klo 02.45 kaverini Mikko pielavedeltä kyytiin ja menoksi. Olin siis aikaisemmin viikolla sopinut Jukka Vesalan kanssa, että pidettäisiin LUME-koe jossakin Jukan tietämistä paikoista huittisissa, hänen toimiessa tuomarina. Lohvansuun Anne värväsi meille mukaan vielä kaverinsa Hinkun vänkäriksi joka osoittautuikin päivän mittaan päteväksi pienpetojen poistajaksi:) Toivoin, että riistaa löytyisi maapesistä, joita oli tarkoitus aluksi tarkistaa, koska itselläni (eikä näin ollen kellään muullakaan:))ei ollut mitään tietoa miten enska rakennusten alla pelaa. Toki olemme rakennuksia kiertäneet mutta pielavedeltä emme ole mitään kyseisistä paikoista löytäneet. Niinpä kasvoiltani saattoikin havaita pienen hymyn väreen, kun saavuimme ekalle maapesälle ja havaitsimme että supi oli käynyt edellisenä yönä tuulettumassa linnoituksen ulko-ovella jossa se mäyrien alivuokralaisena asui. Hymy hävisikin nopeasti huomatessani miten tukevaa tekoa linnoitus loivan rinteen yläosasta oli. Kuution, jopa kahdenkin kokoisia kiviä oli asettunut toinen toisensa viereen aarin tai kahden alueelle. Huittisten hurjat, joihin siis tässä vaiheessa oli liittynyt maanomistaja Marko, vakuuttivat kuitenkin että koiraakaan ei siihen pesään ole jäänyt, joten hyväksyin pesän koepaikaksi. Kaksi minuttia siinä sitten meni kun Enska luvan saatuaan löysikin jo kaverin luolastosta johon oli kutsumattomana tunkeutunut. Taisi siinä supi sitten yrittää häätää kuokkavierasta heti eteisessä, mutta Enzo huonot käytöstavat omaavana komentikin vastaanottajan edellään peräkamariin asti, joka onneksemme sijaitsi rinteen alaosassa hiekkamaassa. Vaadittava 90min, joka riistatyöskentelyä vaaditaan, kului tällä kertaa yllättävän nopeasti kuunnellessa puheliaitten miesten tarinoita eri metsästysreissuilta ja kokeista. Kaivuuluvan saatuani oli Enskalla edellen sanaharkka menossa supin kanssa, joten päätin että menemme heti kurkkaamaan tilannetta. Maata ei ollutkaan kuin lapiollinen Enskan päällä ja se kaavittiin siitä nopeasti pois. jo näkyi koiran päälaki, ja tilanne muuttuikin nopeasti käsikopu asteelle, jolloin supi koitti poistua tilanteesta. Kiitos Hinkun nopean toiminnan saatiin kuitenkin supi päiviltä ja lappuun teksti "hyväksytty". Päätettiin vielä jatkaa päivää ja tarkastaa eräs suuli joka sijaitsi lähellä. Tämä paikka osoittautuikin jonkin sortin bordelliksi, koska paikka suorastaan kuhisi asujista,eläinten lajikirjon ollessa supista ja mäyrästä aina ISOON rottaan asti. Enzokin katsoi toiminnan laittomaksi ja herran avustuksella poistimmekin kolme supia ja kaksi mäyrää majan pidosta. Illan hämärtyessä pakkasimme tavarat ja oli aika lähteä takaisin pohjoiseen päin. Päivä oli mitä parhain, ja sainpa siis todeta Enskan työskentelevän mainiosti myös rakennusten alla. Suuret kiitokset Jukalle, Mikolle, Hinkulle ja markolle!

/Niko


Kuvassa suulilta saatu saalis, eli kuvasta puuttuu yksi supi koko päivän saldosta. Ei hullummin tuoreelta metsästysvaliolta!:)

10 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Mahtava homma!!! Onnittelut toisenkin kerran. On se vaan melko jätkä! Enska siis :)
Entä seuraavaksi, miten olis JVA....? ;)

Marja, Roosa ja Rocky kirjoitti...

Voi että, onnitteluhalauksia täältä lähetetään Kiimingin suuntaan. On se vaan tosi jätkä :)
Mahtavaa !!!!

Anonyymi kirjoitti...

Mielettömän upeaa! Paljon onnea!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea kovasti hienosta saavutuksesta! On kyllä todella hyvää pr:ää koko rodulle Enskan tulos! Tähän olisi muillakin "näyttelytähdillä" pyrkiminen ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onpas Niko hyvä kirjoittamaan! Onnea vielä E:n saavutuksesta! T. Anne

Anonyymi kirjoitti...

Onnea vielä tätäkin kautta :) !

jaana

Minna kirjoitti...

Juu, se oli hauskaa luettavaa. Niko, voisit kirjotella enemmänkin. Vaikka lehteen!!

Anne Salminen kirjoitti...

Kiitoksia onnitteluista!

Minna: Kyllä me jo vähän mietittiin, että pitäiskö sitä alkaa ensi keväänä pitkästä aikaa jäljentekoon.:) Mutta katotaan nyt. Saattaa olla Enzolla edessä "välivuosi".

Anne&Minna: Pitää varmaan jättää tämä blogin päivitys Nikon harteille.;) Oli kieltämättä hyvä teksti.

Anonyymi kirjoitti...

Lisätäänpäs itsekkin kommenttia vlopun reissusta. Hyvä teksti Nikolta.
Oli mukava reissu vaikkakin matkaa tuli ja edellisenä yönä oli unet jääny vähälle aikaisesta lähdöstä johtuen. Enzo toimi loistavasti kokeessa. Mikäpä oli odotellessa käskyä kaivaa elukka ylös. Tosin odettavan aika ON pitkä, kun on tottunut nopeammin kaivamaan elukan ylös.

Koska olimme Huittisiin asti ajaneet, kävimme ed. mainitun suulin katsomassa. Mennessämme suulille jälkeä oli riittävästi, mutta siitä huolimatta yllätyin kuinka monta elukkaa sieltä löytyi! Ja montako sinne vielä jäi, koska joka paikkaan ei nähnyt. No ainakin ne vähentyivät.

Enzo toimi mäyrän kanssa hyvin. Mäyrä ei lämmennyt liikaa koiran käsittelyssä, joten koira ei saanut osumia. Enzo oli kuitenkin tarpeeksi lähellä mäyrää, että mäyrä ei päässyt karkuun. Ei hullummin näyttelytähdeltä, ei ollenkaan hullummin. Tästä olisi muidenkin otettava mallia. Kuten Nikolle jo sanoin, oli KUNNIA olla mukana.

Ainiin meinasi unohtua kokonaan.
ONNEA vielä ENZOLLE mahtavasta saavutuksesta muiden saavutusten lisäksi!

T:Mikko

Anonyymi kirjoitti...

Huippua Enska!!! Onnittelut jälleen kerran ;)